Politika privatnosti

Informacije o obradi osobnih podataka

Politikom privatnosti Misna vina d.o.o. iz Trnave štiti privatnost svojih klijenata i iskazuje brigu za njihove osobne podatke temeljem Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka), Zakona o provođenju Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018) te ostalih propisa koji reguliraju područje zaštite osobnih podataka. Politikom privatnosti Misna vina d.o.o. obvezuje se obrade osobnih podataka provoditi prema načelima Uredbe.

Osobni podaci

Prema Uredbi, osobni podaci su svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi („ispitanik”), a pojedinac ili ispitanik kako ga zove Uredba, čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno.

Obrada

Prema Uredbi, obrada znači svaki postupak ili skup postupaka koji se obavljaju na osobnim podacima ili na skupovima osobnih podataka, bilo automatiziranim bilo neautomatiziranim sredstvima kao što su prikupljanje, bilježenje, organizacija, strukturiranje, pohrana, prilagodba ili izmjena, pronalaženje, obavljanje uvida, uporaba, otkrivanje prijenosom, širenjem ili stavljanjem na raspolaganje na drugi način, usklađivanje ili kombiniranje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje.

Prikupljanje podataka

Misna vina d.o.o. prikuplja i obrađuje osobne podatke temeljem zakona, ugovora, legitimnog interesa ili privole. Podaci se prikupljaju prilikom popunjavanja obrasca za narudžbu te privolama koje kupac daje u marketinške svrhe ili u kontaktu sa zaposlenicima Misna vina d.o.o.

Prikupljanje podataka nužno je za pružanje usluga web trgovine, naplatu i dostavu kupljenih proizvoda te su oni prikupljeni temeljem zakona i uvjeta o korištenju.

Informacije prikupljene prilikom stvaranja korisničkog računa na web sjedištu Misna vina d.o.o. koriste se kako slijedi:
• ime, prezime, adresa e-pošte — koristimo za identifikaciju korisnika i ponovni pristup internet trgovini;
• adresa e-pošte — koristimo za kontaktiranje s Vama u slučaju nedovršene kupnje proizvoda te slanju obavijesti o dostupnosti proizvoda kojeg želite kupiti;
• ime, prezime, adresa e-pošte, telefonski broj, poštanski broj, država, županija, mjesto i adresa — koristimo za obradu i praćenje narudžbe, uključujući dostavu proizvoda na navedenu adresu;
• ime, prezime, adresa e-pošte, telefonski broj — koristimo za upravljanje nesuglasicama u vezi kupnje;
• datum rođenja nam je potreban zbog zakonskog okvira starosti korisnika koji se registrira (više o zakonskoj dobi korisnika pod Čuvanje i zaštita) .

Svrha i uvid

Osobni podaci koriste se isključivo u ranije navedene svrhe te će u postupku obrade biti dostupni vanjskim izvršiteljima obrade. Vanjski izvršitelji su renomirane organizacije iz EU koje Misna vina d.o.o. angažira za izvršavanje eksternaliziranih funkcija, i to knjigovodstva, hostinga opreme i dostave narudžbe. Pored toga, temeljem zakonskih obaveza, osobni podaci bit će dani na uvid i predstavnicima nadležnih zakonskih tijela.

Web kolačići

Web kolačići su male tekstualne datoteke koje naš web poslužitelj postavlja na web preglednik Vašeg računala ili mobitela u svrhu praćenja odabira postavki stranice, kao i prilikom ulaska na dijelove stranice koji zahtijevaju unos korisničkog imena ili lozinke. Bilo koje spominjanje kolačića u ovoj informaciji uključuje i druge vrste automatiziranog pristupanja ili pohrane informacija na Vašem uređaju. Kolačići se ne mogu koristiti za pokretanje programa ili postavljanje virusa na Vaše računalo. Neki kolačići koje naš internetski poslužitelj postavlja brišu se automatski s Vašeg računala na kraju sesije, odnosno onog trenutka kada napustite naše stranice.

Više o kolačićima koje koristimo, kao i o korisničkim postavkama kolačića pogledajte u dijelu Politika kolačića ovdje .

Čuvanje i zaštita

Osobni podaci bit će pohranjeni, obrađivani i obrisani u zakonskim ili zadanim rokovima.

Misna vina d.o.o. primjenjuje odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere zaštite osobnih podataka. Uvijek dajemo sve od sebe da bismo zaštitili Vaše osobne podatke te, nakon što ih primimo, strogim procedurama i sigurnosnim značajkama trudimo se postupati sukladno najboljim praksama te tako spriječiti neovlašteni pristup Vašim podacima.

Skladno Zakonu o primjeni Opće uredbe o zaštiti podataka, Misna vina d.o.o. ne dozvoljava registraciju niti druge usluge informacijskog društva osobama mlađim od 16 godina.

Prava ispitanika

Ispitanici imaju pravo na informaciju, ispravak osobnih podataka, njihovo brisanje te povlačenje privole.

Informacija, ispravak, brisanje – kako biste ostvarili svoje pravo na informaciju, ispravak netočnih podataka ili njihovo brisanje, molimo javite se na _______@misna-vina.hr. Vaš zahtjev bit će riješen u najkraćem mogućem roku.

Ispravak – kako biste promijenili netočan podatak, molimo da se javite na e-mail _______@misna-vina.hr.

Brisanje – kako biste zatražili brisanje svojih osobnih podataka, molimo javite se na _______@misna-vina.hr. Napominjemo da iako ste zatražili brisanje, obrisat ćemo samo podatke koje ne moramo čuvati temeljem ugovorne ili zakonske obaveze. Vaš zahtjev bit će riješen u najkraćem mogućem roku.

Eksport podataka u standardnom formatu – po zahtjevu ispitanika mi ćemo u najkraćem roku sve Vaše osobne podatke koje pohranjujemo eksportirati u strojno čitljivom formatu. Molimo zahtjev poslati na _______@misna-vina.hr.

Povlačenje privole – ako želite promijeniti postavke kolačića i povući danu privolu, to možete napraviti kroz modul za kolačiće koji je u svakom trenutku dostupan u donjem desnom kutu naše web trgovine.

Rješavanje nesporazuma ili dodatna pitanja

Kako biste riješili moguće nesporazume ili postavili dodatna pitanja, molimo koristite _______@misna-vina.hr.

Kontakt

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na:
Misna vina d.o.o.
Ulica Josipa Jurja Strossmayera 24, 31411 Trnava
Telefon: +385 31 863 067
e-mail: _______@misna-vina.hr

Postavke kolačića

Vi odlučujete koje kolačiće želite prihvatiti. Te postavke možete promijeniti u bilo kojem trenutku. Međutim, to može rezultirati da neke funkcije više nisu dostupne. Više o kolačićima i njihovu korištenju pročitajte u našoj Politici kolačića OVDJE.